Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kimchibuljong med biff tartar och ägg

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Kimchibuljong med biff tartar och ägg
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Härlig skål med kimchi, biff och quinoa. Strö över strimlad salladslök och toppa med koriander eller persilja. Hoisinsås passar också fint till.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 dl grönsaksbuljong, ekologisk lantbuljong
  • ½ silverlök
  • 1 pak choi
  • 2 tomater
  • 4 dl kokt vit quinoa eller couscous
  • 1-2 vitlöksklyftor, hackade
  • 200 g kimchi
  • 300 g biff
  • 50 g böngroddar
  • 4 kokta ägg, kokta i 7 minuter
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 2 salladslökar
  • chinarosegroddar eller alfalfagroddar
  • koriander eller persilja

Så här gör du

  1. Koka upp buljongen. Skiva silverlöken, strimla pak choi och skär tomaterna i bitar, lägg ner det i grytan och koka upp. Tillsätt quinoa eller couscous, vitlök och kimchi. Skär köttet i tärningar och lägg i.
  2. Servering: Lägg upp soppan i portionsskålar. Lägg på böngroddar och köttet. Dela äggen på mitten och lägg överst. Salta och peppra. Strimla salladslöken och strö över. Toppa med koriander eller persilja.
Du kanske även gillar