Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kikärtspizza med ­
champinjoner & skinka

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Jag har aldrig tidigare ätit en pizza gjord på kikärtor, men är glad att jag provade- riktigt gott!

Ingredienser

1 portion
  • 1 pizza

  • 1 1/2 dl kikärtsmjöl

  • 1 dl vatten

  • 1 krm pizzakrydda


Fyllning:


  • 1/2 dl ajvar relish

  • 1 paket mozzarella, 125 g
  • 
5 färska champinjoner

  • 5 gröna oliver utan kärna

  • salt och lite pizzakrydda

  • 25 g rucolasallad

  • 4 italiensk lufttorkad skinka

  • 2 st cocktailtomater
  • 
1 msk rostade pinjenötter


Så här gör du

  1. Blanda ihop kikärtsmjöl med vatten och ­pizzakrydda och låt stå i 3-4 timmar (eller under hela dagen).

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och grädda i 10 minuter i ugnen.

  3. Bred på ajvar relish. Skiva mozzarella och lägg över. Skiva champinjoner och oliver tunt och lägg över. Strö på salt och pizzakrydda.

  4. Grädda i ugnen i 15 minuter. Toppa med rucolasallad, skinka, tomat och ­pinjenötter.