Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kikärtsbollar med koriander och citron

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Härligt frasiga och goda kikärtsbollar som du enkelt gör själv. Perfekta på det vegetariska buffébordet, i ett nybakat pitabröd med hummus eller som en rätt med couscous och myntayoghurt.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g okokta kikärtor
  • 1 st citron, skal + saft
  • 30 g färsk koriander
  • 1 msk salt
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,75 dl kallt vatten
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl strimlad persilja

Så här gör du

  1. Blötlägg kikärtorna över natten.
  2. Koka dem mjuka, häll av vattnet och låt svalna.
  3. Mixa slätt i matberedare med övriga ingredienser och forma bollar som du steker i olja till fin färg. Du kan också göra biffar eller trycka ut massan i en ugnsform. Baka då i ugnen på 175 grader i ca. 15-20 minuter.
  4. Servera i pitabröd med hummus, picklad rödlök och krispiga grönsaker eller varför inte med couscous och en fräsch myntayoghurt med gurka.