Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kikärtsbiffar i libabröd

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Här får kikärtsbiffarna smak av jordnötter och färsk koriander, det är gott!

Ingredienser

1 portion
  • 1 liten gul lök
  • olivolja att steka i
  • 2 burkar kikärter
  • 2 dl jordnötter
  • 1 ägg
  • 1 färsk koriander
  • 1 tsk chipotlepasta (t.ex av märket Santa Maria)
  • 3 msk pressad citron
  • salt
  • cirka 3 msk ströbröd

Vitlökssås

  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Servering

  • salladsblad
  • 1 liten rödlök
  • några cocktailtomater
  • 4 libabröd eller pitabröd
  • jordnötter

Så här gör du

  1. Hacka löken och fräs den i olivolja i en stekpanna, löken ska bli mjuk och glansig.
  2. Kör lök, väl sköljda kikärter, jordnötter, ägg, koriander, chipotlepasta, pressad citron och salt i en matberedare (eller med en stavmixer). Tillsätt ströbröd och låt smeten svälla i 5-10 minuter. Pröva dig fram till hur mycket ströbröd det ska vara, smeten ska vara ganska lös.
  3. Forma små biffar och stek dem på båda sidor i olivolja.
  4. Blanda gräddfil, majonnäs, pressad vitlök, salt och peppar till en sås. Dela salladsbladen i bitar och skär rödlöken i tunna skivor. Dela tomaterna i halvor.
  5. Servera kikärtsbiffarna med grönsakerna, vitlökssåsen och jordnötterna i hopvikta libabröd eller pitabröd.