Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Key Lime Pie Moussetårta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Gillar du som jag fräscha och lite syrliga smaker? Svara du ja…då är denna tårta något för dig!

Ingredienser

10 bitar

Botten:

  • 300 g krossade digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 vaniljstång

Key lime pie mousse:

  • 4 gelatinblad
  • 2 lime, både skal och saft
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 dl turkisk yoghurt

Så här gör du

  1. Botten: Krossa digestivekexen i en mixer och smält smöret.
  2. Blanda de krossade digestivekexen med det smälta smöret och fröna från vaniljstången.
  3. Tryck ut jämnt i bottnen på en form med löstagbar kant som inuti täkts med bakplåtspapper på både botten och kanter.
  4. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 8-10 minut.
  5. Låt bottnen kallna helt innan du häller på Key lime pie moussen.
  6. Key lime pie mousse: Lägg gelatinbladen i riktigt med kallt vatten.
  7. Koka upp limesaft, limeskal och socker.
  8. Krama vattnet ur gelatinbladen och vispa i dem i lime- och sockerblandningen.
  9. Vispa grädden hårt och rör i yoghurten.
  10. Under kraftigt vispning, häll i en stråle ner lime- och sockerblandningen i gräddyoghurten.
  11. Häll moussen i formen.
  12. Frys under en natt.
  13. Tag fram tårtan och låt den stå i rumstemperatur ca 3 timmar innan servering.
  14. Glöm inte att garnera tårtan med finrivet limeskal samt limeskivor.