Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Key Lime Pie Moussetårta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Key Lime Pie Moussetårta
Martin Gustafsson

Gillar du som jag fräscha och lite syrliga smaker? Svara du ja…då är denna tårta något för dig!

Ingredienser

10 bitar

Botten:

  • 300 g krossade digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 vaniljstång

Key lime pie mousse:

  • 4 gelatinblad
  • 2 lime, både skal och saft
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 dl turkisk yoghurt

Så här gör du

  1. Botten: Krossa digestivekexen i en mixer och smält smöret.
  2. Blanda de krossade digestivekexen med det smälta smöret och fröna från vaniljstången.
  3. Tryck ut jämnt i bottnen på en form med löstagbar kant som inuti täkts med bakplåtspapper på både botten och kanter.
  4. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 8-10 minut.
  5. Låt bottnen kallna helt innan du häller på Key lime pie moussen.
  6. Key lime pie mousse: Lägg gelatinbladen i riktigt med kallt vatten.
  7. Koka upp limesaft, limeskal och socker.
  8. Krama vattnet ur gelatinbladen och vispa i dem i lime- och sockerblandningen.
  9. Vispa grädden hårt och rör i yoghurten.
  10. Under kraftigt vispning, häll i en stråle ner lime- och sockerblandningen i gräddyoghurten.
  11. Häll moussen i formen.
  12. Frys under en natt.
  13. Tag fram tårtan och låt den stå i rumstemperatur ca 3 timmar innan servering.
  14. Glöm inte att garnera tårtan med finrivet limeskal samt limeskivor.
Du kanske även gillar