Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Key lime pie mousse-tårta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ett läsarrecept av Tina Gustafsson!

Ingredienser

10 bitar
  • 300 g krossade digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 vaniljstång

Key lime pie-mousse

  • 4 gelatinblad
  • 2 lime, både skal och saft
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 dl turkisk yoghurt

Så här gör du

  1. Botten: Krossa digestivekexen i en mixer och smält smöret.
  2. Blanda de krossade digestivekexen med det smälta smöret och fröna från vaniljstången.
  3. Tryck ut jämnt i bottnen på en form med löstagbar kant som inuti täckts med bakplåtspapper på både botten och kanter.
  4. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 8-10 minuter.
  5. Låt bottnen kallna helt innan du häller på Key lime pie-moussen.
  6. Key lime pie-mousse: Lägg gelatinbladen i riktigt med kallt vatten.
  7. Koka upp limesaft, limeskal & socker.
  8. Krama vattnet ur gelatinbladen och vispa i dem i lime- och sockerblandningen.
  9. Vispa grädden hårt och rör i yoghurten.
  10. Under kraftigt vispning, häll i en stråle ner lime- och sockerblandningen i grädd-yoghurten.
  11. Häll moussen i formen.
  12. Frys under en natt.
  13. Ta fram tårtan och låt den stå i rumstemperatur cirka 3 timmar före servering.
  14. Garnera tårtan med finrivet limeskal samt limeskivor.