Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Key lime pie – glutenfri

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

En amerikansk sötsyrlig klassiker! Den berömda och omtyckta pajen har fått sitt namn av den lime som växer i Key West i Florida. Här är en glutenfri variant.

Ingredienser

12 bitar

Botten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl riven kokos
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk smör, mjukt
  • 1 msk majsstärkelse, till exempel Maizena

Fyllning

  • 4 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 300 g färskost, Philadelphiaost
  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl lime, saften
  • 1 lime finrivet skal

Till garnering

  • 5 skivor lime
  • mynta
  • finrivet limeskal

Så här gör du

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till botten. Tryck ut degen i en pajform cirka 24 centimeter i diameter.
  3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter. Ta ut formen och låt den svalna.
  4. Fyllning: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
  5. Separera äggen. Vispa ihop färskosten, honungen och äggulorna. Vispa upp äggvitorna i en separat skål.
  6. Vispa upp grädden.
  7. Rör ner limesaften och limeskalet i äggsmeten.
  8. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och smält gelatinet på svag värme i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen. Rör hastigt ner gelatinet i äggulesmeten, vänd i grädden och vänd sist i äggvitorna. Blanda ihop till en jämn smet.
  9. Häll upp smeten i pajformen och ställ in i kylen i minst 5-6 timmar.
  10. Servering: Garnera med limeskivor, mynta och finrivet limeskal.