Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kexchoklad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Den godaste kexchokladen gör man själv. Roligt är det också. Perfekt till fredagsmyset, till kaffet, kalaset eller som en gå-bort-present.

Fyllningen kan man variera lite- nougat, nutella eller kanske praliné?
Gör så många du vill, när man köper ett paket rån så räcker det till ett helt gäng, därför finns inget riktigt antal av råvarorna i receptet. Det som behövs är egentligen ett paket rån, en burk nutella och mjölkchoklad.

Ingredienser

18 stycken
  • Ett gäng Smörgåsrån
  • ca 100 g Nutella
  • 200 g Mjölkchoklad

Så här gör du

  1. Tag tre rån och bred nutella på två av dem, lägg ihop dem och toppa med den utan nutella så det blir som en "smörgås", upprepa dessa tills du får ca 6 st "smörgåsar". Låt dem stela i kylen i ca 30-60 minuter, ju mer nutellan stelnar ju lättare blir det att dela dem sen.
  2. Smält mjölkchokladen försiktigt över ett vattenbad. Temperera den gärna, dvs smält en tredje del av chokladen och ta från värmen, hacka resterande choklad fint och rör ner det i den smälta chokladen.
  3. Dela varje "smörgås" i tre delar. Detta görs lättast med en brödsåg. Doppa varje del i choklad och låt dem stelna helt innan du serverar dem.