Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kesobröd – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 117 st har redan röstat
Kesobröd – enkelt recept

Kesobröd är enkelt att göra och lätt att variera. Det här receptet tar bara 15 minuter att röra ihop och är sedan klart efter 20-25 minuter i ugnen. Ett massivt och saftigt bröd som är supergott med smör och en lagrad ost.

Byt ut chiafrö mot t ex skalade pumpakärnor eller andra frön du gillar.

Läs också: Så gör du fröknäcke – testa det här receptet

Läs också: Recept på saftigt filmjölksbröd

Ingredienser

1 limpa
  • 1 1/2 dl fiberhavregryn (eller vanliga havregryn)
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl chiafrön
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1/2 dl hasselnötter (hackade)
  • 1/2 dl torkade aprikoser (hackade)
  • 125 g keso

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda havregryn, ägg, chiafrön, solrosfrön, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Häll i keson och mosa den lite mot kanten av bunken med en gaffel innan du blandar runt den.
  4. Hacka hasselnötterna och skär eller klipp de torkade aprikoserna i mindre bitar. Vänd ner i smeten.
  5. Stjälp upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper och platta ut den med en slickepott.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Du kanske även gillar