Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kesobröd – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 64 st har redan röstat

Kesobröd är enkelt att göra och lätt att variera. Det här receptet tar bara 15 minuter att röra ihop och är sedan klart efter 20-25 minuter i ugnen. Ett massivt och saftigt bröd som är supergott med smör och en lagrad ost.

Byt ut chiafrö mot t ex skalade pumpakärnor eller andra frön du gillar.

Läs också: Så gör du fröknäcke – testa det här receptet

Läs också: Recept på saftigt filmjölksbröd

Ingredienser

1 limpa
  • 1 1/2 dl fiberhavregryn (eller vanliga havregryn)
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl chiafrön
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1/2 dl hasselnötter (hackade)
  • 1/2 dl torkade aprikoser (hackade)
  • 125 g keso

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda havregryn, ägg, chiafrön, solrosfrön, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Häll i keson och mosa den lite mot kanten av bunken med en gaffel innan du blandar runt den.
  4. Hacka hasselnötterna och skär eller klipp de torkade aprikoserna i mindre bitar. Vänd ner i smeten.
  5. Stjälp upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper och platta ut den med en slickepott.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.