Spara recept & följ matvänner

Kenyansk kycklinggryta

Stein
Foto: Stein
Maria Stein ( Fetgnu)
Blivande barnmoska och Passionerad hemmabagare, tycker om… Läs mer

En explosion av smaker, curry, chili, kockos och citron. Fantastiskt!!!

Taggar: fågel, fest, vardag, varmrätt
4 portion
Gryta
  • 4 st Kyckingklubbor
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 1 st färsk chili
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk ingerfära malen.
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Mörk muskavadosocker
  • 1 st citronzest
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk kokosflingor
  • 0,5 dl cashewnötter
  1. Tvätta citronen i varmt vatten, skala den så du inte får med det vita under skalet. Hacka löken och chili i fina bitar. Häll olja i en större stekpanna och sätt på medelvärme. Lägg i kycklingdelarna när oljan har blivit varm, stek i cirka 3 minuter per sida, dom behöver inte bli genomstekt då den kommer att kokas klar. Lägg kyckling åt sidan. Lägg en klick smör i pannan, fräs vitlök, lök och chili i 4 minuter. Tillsätt ingefära, curry, salt och muskadavosocker, rör om. Lägg ner citronskal, tomatpuré och kokosmjölken. Häll över till en gryta, lägg i kycklingdelarna. Låt koka med locket på i 30 minuter. Serveras varm med ris, sallad, riven kokos och cashenötter.

HEJ MATVÄN!

Vill du tipsa, berömma eller bara säga något? Logga in eller bli medlem. Det går snabbt och är gratis!

Mustig höstgryta med högrev, svamp och sidfläsk

Redaktionens favoritrecept just nu!

Här hittar du godaste recepten på pulled pork

Bästa tipsen för vår favoriträtt!

Hashtagga #mittkök på Instagram och Facebook

Vi vill se dina mat- och bakbilder! 

5 anledningar att äta ingefära

Hjärtat, hjärnan, magen och lederna kommer att älska dig!

Så gör du pulled pork extra gott

Kocken Elisabeth Johansson ger sitt bästa tips!

Fräsch och god ingefärssmoothie

Ett perfekt sätt att få i sig den nyttiga och goda ingefäran på!

Enkel och god röra till pulled pork

Elisabeth Johansson är expert på läckra röror!

TV: Mitt kök: Långkokt högrev i tomatsås

I Mitt kök lagar Paolo Roberto långkokt högrev i tomatsås. 

Kolla in Ulf Elfvings blogg

Matfantasten bloggar på Mitt kök!

Bloggen för alla ölälskare

Joel Linderoth ger dig bästa tipsen.

Malin Winqvists matblogg

Matinspiration från London.

Fläskfilé – passar alla tillfällen

Fläskfilé i gryta, gratäng, pasta och helstekt!

Hemgjord pizza är det bästa

Goda recept som inspirerar till den godaste pizzan!

Så ser du om pumpan är mogen

3 enkla tips att se om pumpan är redo att användas!

Så gör du den godaste pizzadegen

Enkla recept med och utan jäst!

Klassisk kålpudding med köttfärs

Glöm inte kålpuddingen! En svensk succé. 

Nu finns Mitt kök som app också

Spara dina favoritrecept och du har dem alltid med dig!