Kenyansk kycklinggryta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En explosion av smaker, curry, chili, kockos och citron. Fantastiskt!!!

Ingredienser

4 portion

Gryta

  • 4 st Kyckingklubbor
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 1 st färsk chili
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk ingerfära malen.
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Mörk muskavadosocker
  • 1 st citronzest
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk kokosflingor
  • 0,5 dl cashewnötter

Så här gör du

  1. Tvätta citronen i varmt vatten, skala den så du inte får med det vita under skalet. Hacka löken och chili i fina bitar. Häll olja i en större stekpanna och sätt på medelvärme. Lägg i kycklingdelarna när oljan har blivit varm, stek i cirka 3 minuter per sida, dom behöver inte bli genomstekt då den kommer att kokas klar. Lägg kyckling åt sidan. Lägg en klick smör i pannan, fräs vitlök, lök och chili i 4 minuter. Tillsätt ingefära, curry, salt och muskadavosocker, rör om. Lägg ner citronskal, tomatpuré och kokosmjölken. Häll över till en gryta, lägg i kycklingdelarna. Låt koka med locket på i 30 minuter. Serveras varm med ris, sallad, riven kokos och cashenötter.