Spara recept & följ matvänner

Kenyansk kycklinggryta

Stein
Foto: Stein
Maria Stein ( Fetgnu)
Blivande barnmoska och Passionerad hemmabagare, tycker om… Läs mer

En explosion av smaker, curry, chili, kockos och citron. Fantastiskt!!!

Taggar: fågel, fest, vardag, varmrätt
4 portion
Gryta
  • 4 st Kyckingklubbor
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 1 st färsk chili
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk ingerfära malen.
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Mörk muskavadosocker
  • 1 st citronzest
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk kokosflingor
  • 0,5 dl cashewnötter
  1. Tvätta citronen i varmt vatten, skala den så du inte får med det vita under skalet. Hacka löken och chili i fina bitar. Häll olja i en större stekpanna och sätt på medelvärme. Lägg i kycklingdelarna när oljan har blivit varm, stek i cirka 3 minuter per sida, dom behöver inte bli genomstekt då den kommer att kokas klar. Lägg kyckling åt sidan. Lägg en klick smör i pannan, fräs vitlök, lök och chili i 4 minuter. Tillsätt ingefära, curry, salt och muskadavosocker, rör om. Lägg ner citronskal, tomatpuré och kokosmjölken. Häll över till en gryta, lägg i kycklingdelarna. Låt koka med locket på i 30 minuter. Serveras varm med ris, sallad, riven kokos och cashenötter.

HEJ MATVÄN!

Vill du tipsa, berömma eller bara säga något? Logga in eller bli medlem. Det går snabbt och är gratis!

Vill du prenumerera på magasinet Mitt kök?

Här hittar du ett toppenbra erbjudande!

Nya recept och tips på vad du kan göra med chiafrön

Hälsosammare än så här blir det inte!

Hashtagga #mittkök på Instagram och Facebook

Vi vill se dina mat- och bakbilder! 

Lär dig allt om kock-VM

Enkelt guide i 10 punkter att ha koll på!

Kungligt stöd på läktaren

Prins Carl-Philip stöttar Tommy!

Laga mat som stjärnkocken

Här är några av hans succérecept!

TV: Mitt kök: Roy Fares bakar pekannötsbrownie

Vad är det för skillnad på kladdkaka och brownie egentligen? Roy Fares bakar en pekannötsbrownie och reder ut vad som är vad i morgonens Mitt kök bakar.

Kolla in Ulf Elfvings blogg

Matfantasten bloggar på Mitt kök!

Bloggen för alla ölälskare

Joel Linderoth ger dig bästa tipsen.

Malin Winqvists matblogg

Matinspiration från London.

Pasta i ugn på 5 goda och enkla sätt

Du kommer att älska dessa härliga gratänger! Kolla in recepten här!