Spara recept & följ matvänner

Kenyansk kycklinggryta

Stein
Foto: Stein
Maria Stein ( Fetgnu)
Blivande barnmoska och Passionerad hemmabagare, tycker om… Läs mer

En explosion av smaker, curry, chili, kockos och citron. Fantastiskt!!!

Taggar: fågel, fest, vardag, varmrätt
4 portion
Gryta
  • 4 st Kyckingklubbor
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 1 st färsk chili
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk ingerfära malen.
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Mörk muskavadosocker
  • 1 st citronzest
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk kokosflingor
  • 0,5 dl cashewnötter
  1. Tvätta citronen i varmt vatten, skala den så du inte får med det vita under skalet. Hacka löken och chili i fina bitar. Häll olja i en större stekpanna och sätt på medelvärme. Lägg i kycklingdelarna när oljan har blivit varm, stek i cirka 3 minuter per sida, dom behöver inte bli genomstekt då den kommer att kokas klar. Lägg kyckling åt sidan. Lägg en klick smör i pannan, fräs vitlök, lök och chili i 4 minuter. Tillsätt ingefära, curry, salt och muskadavosocker, rör om. Lägg ner citronskal, tomatpuré och kokosmjölken. Häll över till en gryta, lägg i kycklingdelarna. Låt koka med locket på i 30 minuter. Serveras varm med ris, sallad, riven kokos och cashenötter.

HEJ MATVÄN!

Vill du tipsa, berömma eller bara säga något? Logga in eller bli medlem. Det går snabbt och är gratis!

10 hälsosamma saker med äpplen

Vad väntar du på? Frossa i äpplen!

Mitt kök-medlemmarnas bästa västerbottenpajer

Västerbottenpaj på bästa sätt!

Saftigt LCHF-bröd på bara några minuter

Brödreceptet du måste testa!

Kom ihåg-listan till kräftskivan

11 saker du bara inte får glömma!

Tävla och inspireras på Mitt köks Facebook

Kom ihåg att gilla oss på Facebook!

TV: Mitt kök: Jennie och Tommy lagar kräftpasta med dill och citron

I det här avsnittet av Mitt kök bjuder Jennie Walldén och Tommy Myllymäki på kräftpasta med dill och citron.

Kolla in Ulf Elfvings blogg

Matfantasten bloggar på Mitt kök!

Bloggen för alla ölälskare

Joel Linderoth ger dig bästa tipsen.

Malin Winqvists matblogg

Matinspiration från London.

Det här visste du inte om blåbär

8 intressanta fakta om skogens blåa bär!

Gör egna rotsakschips

Otroligt enkelt och gott snacks!

Gör det här med dina kantareller

Skogens guld är här! Njut på bästa sätt.

Bli en mästare vid grillen

15 suveräna grilltips du måste ta del av!

Supergoda recept med ost

Ost i mat eller ost på smörgås. Här hittar du recepten!

Baka bästa knäckiga toscakakan 

En riktig klassiker som räddar vilken fika som helst!

Kalasgoda pannkakor

Här är drömrecepten du måsta testa. 

Nu finns Mitt kök som app också

Spara dina favoritrecept och du har dem alltid med dig!