Spara recept & följ matvänner

Kenyansk kycklinggryta

Stein
Foto: Stein
Maria Stein ( Fetgnu)
Blivande barnmoska och Passionerad hemmabagare, tycker om… Läs mer

En explosion av smaker, curry, chili, kockos och citron. Fantastiskt!!!

Taggar: fågel, fest, vardag, varmrätt
4 portion
Gryta
  • 4 st Kyckingklubbor
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 1 st färsk chili
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk ingerfära malen.
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Mörk muskavadosocker
  • 1 st citronzest
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk kokosflingor
  • 0,5 dl cashewnötter
  1. Tvätta citronen i varmt vatten, skala den så du inte får med det vita under skalet. Hacka löken och chili i fina bitar. Häll olja i en större stekpanna och sätt på medelvärme. Lägg i kycklingdelarna när oljan har blivit varm, stek i cirka 3 minuter per sida, dom behöver inte bli genomstekt då den kommer att kokas klar. Lägg kyckling åt sidan. Lägg en klick smör i pannan, fräs vitlök, lök och chili i 4 minuter. Tillsätt ingefära, curry, salt och muskadavosocker, rör om. Lägg ner citronskal, tomatpuré och kokosmjölken. Häll över till en gryta, lägg i kycklingdelarna. Låt koka med locket på i 30 minuter. Serveras varm med ris, sallad, riven kokos och cashenötter.

HEJ MATVÄN!

Vill du tipsa, berömma eller bara säga något? Logga in eller bli medlem. Det går snabbt och är gratis!

Ja, det är okej att tjuvstarta med julbaket redan nu!

Kolla in våra goda recept på julgodis!

Kärna ur ett granatäpple på bara 10 sekunder

Smartaste knepet du kommer älska!

Krämiga och enkla recept på vegetarisk pasta

Bättre än så här blir det inte!

Porterstek – en underbar klassiker alla älskar

Smakrikt, enkelt och riktigt gott!

Hashtagga #mittkök på Instagram och Facebook

Vi vill se dina mat- och bakbilder! 

TV: Mitt kök: Vegetarisk pasta med mycket paprika

Paolo Roberto lagar till en enkel italiensk pasta med lök, vitlök och mycket paprika.

Fina smaker i vår fiskgratäng

Bjud på en klassiker! Här är vårt bästa recept. 

Mumsiga recept med grönkål

Grönkål är nyttigt och riktigt gott! Kolla in våra recept!

Kolla in Ulf Elfvings blogg

Matfantasten bloggar på Mitt kök!

Bloggen för alla ölälskare

Joel Linderoth ger dig bästa tipsen.

Malin Winqvists matblogg

Matinspiration från London.

5 anledningar att äta gröt varje dag

Grattis alla grötälskare! Så här nyttigt är det för kroppen!

7 saker du inte visste om koriander

Vissa älskar den, andra hatar den! Vad vet du om koriander?

Pulled beef är vinterns godaste långkok

Du kommer att älska denna smakrika gryta! Kolla in recepten här!

Fläskfilé – passar alla tillfällen

Fläskfilé i gryta, gratäng, pasta och helstekt!

Baka brownies – en ljuvlig chokladdröm

Goda recept som du bara måste testa!

Så gör du den godaste pizzadegen

Enkla recept med och utan jäst!

Nu finns Mitt kök som app också

Spara dina favoritrecept och du har dem alltid med dig!