Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Karibisk krabb-burgare


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Fantastiskt läckra små krispiga burgare med het majonnäs med habanero-sting.


Ingredienser

4 portioner (12 st)

  • 1 dl kokta vita bönor naturella

  • 1 hackad schalottenlök

  • 1 ägg

  • 1/2 dl finhackad bladpersilja

  • 2 msk hot habanero&passionsalsa(finns bland taco-tillbehör)

  • 250 g hackade crab sticks, 1-2 paket beroende på storlek
  • 
2 msk ströbröd

  • salt och svartpeppar

  • majs- eller solrosolja till stekning

  • Habanero-aioli

  • 2 dl majonnäs
  • 
1 klyfta vitlök

  • 2 msk habanero&passionsalsa


  • Tillbehör
  • 
finstrimlad salladskål

  • 1/2 röd paprika i strimlor

  • 1/2 röd lök i strimlor

  • 4 hamburgerbröd



Så här gör du

  1. 
Lägg bönor, lök, ägg och persilja i en mixer/matberedare, kör till en grov smet. Fyll på med habanerosås, crab sticks, ströbröd, salt och peppar. Kör lite till - se upp så att smeten inte blir för finfördelad. Låt stå 5 minuter.

  2. Forma 12 mindre burgare. Häll 1/2 cm olja i pannan så att burgarna blir lätt friterade. Stek på medelvärme cirka 2-3 minuter på varje sida. Rosta bröden.

  3. Lägg tre burgare i varje bröd och servera burgarna med grönsakerna, löken och habanero-aioli.