Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kardemummabiscotti med kanel

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Kardemummabiscotti med kanel
Wolfgang Kleinschmidt

Glutenfritt. Baka italienska skorpor till fikastunden! Biscotti går snabbt att göra eftersom de inte behöver jäsa och är underbart goda. Skorporna passar också bra att garnera efterrätter med.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl glutenfri mjölmix (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 1 ½ dl mandel
  • 2 tsk kardemummakärnor, malda i mortel

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt alla torra ingredienser och rör ihop till en deg.
  3. Dela upp degen i tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 15–20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Skär upp längderna i 2–3 centimeter breda skorpor på snedden. Stäng av ugnen och låt skorporna torka i ugnens eftervärme i cirka 15 minuter.
Du kanske även gillar