Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kardemumma och hasselnötsmuffins med saffranskräm

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg
Kardemumma och hasselnötsmuffins med saffranskräm
Evélina Borneling

Advent, underbara ljus kommer snart!
Längtar verkligen, det är ju sådan harmoni och så mysigt!!!!

Ingredienser

9 Stora muffins
  • 2 Ägg
  • 2 dl Socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 3 tsk malen kardemumma
  • 1 dl smält avsvalnat smör
  • 2 dl mjölk
  • 50 g Grovhackade hasselnötter

Fyllning

  • 0,5 Sats av saffranskräm, se mitt recept under vaniljhjärtan

Så här gör du

  1. Gör saffranskrämen och låt den svalna. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Häll i smält avsvalnat smör och mjölk i äggsmeten. Där efter rör försiktigt ner de torra ingredienserna i smeten. Till sist vänder du i hackade hasselnötter. Använd muffinsplåt! Sätt i amerikanska muffinsformar i plåten och fyll dem till 70%. Klicka ner nästan 1 msk av fyllningen i mitten av varje muffin. Grädda dem på 200 grader cirka 25 minuter i mitten av ugnen. Låt de svalna något och pudra med florsocker,ät och njut!!!
Du kanske även gillar