Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kaprisbiffar med blomkålspure och purjotopping!

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Det kändes nästan lite höstigt idag. Ja, vad blir man sugen på under hösten?
Jag vill ha rejäla rätter, eller som min man säger, kött, potatis och sås:)
Under året brukar min matlagning bli utifrån de råvaror som är färskat och bäst, säsongsråvarorna!
Just nu frossar jag i blomkål….

Tips!
Fräs lite kantareller eller lite färsk tryffel..och du har en varmrätt att bjuda dina vänner på! Mums

Ingredienser

4 portion

Kapris biffar

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 st ägg
  • 25 g Små kapris
  • 1 tsk salt och malen vitpeppar
  • 0,5 dl Ströbröd
  • 1 st finhackad gul lök
  • 1 tsk dijonsenap
  • smör till stekningen

Blomkålspure

  • 1 kg blomkålsbuketter
  • 6 hela vitpepparkorn
  • 3 st krossade vitlöksklyftor
  • 2 st lagerblad
  • 1 st Delad gul lök
  • 25 g smör
  • 25 g Crème cheese
  • 2 msk Grädde, mer el mindre beroende på konsistens
  • Salt vitpeppar

Toppning

  • 1 dl strimlad purjolök
  • 2 st Tärnade äpplen
  • smör till stekningen
  • Flingsalt, svartpeppar

Så här gör du

  1. Rör samman färs med övriga ingredienser i en bunke. Forma till lagom stora biffar och stek dem i smör i en stekpanna. Alternativt steker du dem lätt i pannan och sen in i ugnen på 150 grader cirka 10-15 i ugnsfast form.
  2. Koka upp vatten med vitpepparkorn, lagerblad,vitlök, lök och salt. Lägg i blomkålsbuketterna och låt dem koka tills de är riktigt mjuka. Då häller du av vatten och övrigt, förutom vitlökarna. De kan vara kvar. Stöt/mixa blomkålen och tillsätt smör, creme cheese, grädde och ev mer salt och peppar.
  3. Fräs samman purjolök och äpple i en klick smör, fräs dem tills de får lite färg och blir mjuka. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.