Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarellsås – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 30 st har redan röstat

Kantareller är liksom hjortron skogens guld och det är en fröjd att både plocka och äta dem. Här är ett recept på kantarellsås med grädde som passar fint till både kött, fisk och kyckling eller till pasta. Receptet innehåller färska kantareller men givetvis går det lika bra att använda frysta eller konserverade också.

Toppa med valfria örter eller hackad gräslök.

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g färska kantareller
  • 1 smal purjolök (ca 10 cm)
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 1 grönsaks­buljongtärning
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Stek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur.)
  2. Ansa och skölj purjolöken. Strimla den och finhacka rödlöken. Hetta upp smör i en kastrull och bryn purjolök och lök. Tillsätt därefter kantarellerna.
  3. Smula över buljongtärningen och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme.