Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarellpizza med taleggio

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

När det är kantarellsäsong måste man passa på. Kantareller på pizza är så himla gott!

Ingredienser

4 pizzor

Deg

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 1 tsk salt
  • cirka 7 dl vetemjöl

Fyllning

  • 1 liter färska kantareller
  • 1 rödlök
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk färsk timjan
  • flingsalt
  • nymlad peppar
  • cirka 1 1/2 dl färdigköpt tomatsås
  • 300 g taleggio

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut den i det ljumma vattnet. Tillsätt salt och arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt jäsa under duk i cirka 2 timmar.
  2. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Forma den till fyra bollar och kavla ut till pizzor. Lägg över pizzorna på plåtar klädda med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 275 grader.
  3. Ansa kantarellerna och dela dem i bitar. Skala och skiva löken. Blanda kantareller, lök, olivolja, timjan, salt och peppar. Låt gärna marinera i ett par timmar.
  4. Bred tomatsås på pizzorna och lägg på skivad ost och svamp.
  5. Baka i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.