Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarellpasta med sidfläsk och rosmarin

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 26 st har redan röstat

Den här pastan här magiskt god! Kanatreller, parmesanost, vitlök och sidfläsk i en underbar kombination! Enkelt och lättlagat!

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g färska putsade kantareller
  • 200 g rimmat sidfläsk eller bacon
  • 3 kvistar rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 400 g farfalle pasta

Så här gör du

  1. Skär ner sidfläsket i mindre bitar och dela svampen på mitten, går bra att riva eller skära svampen.
  2. Plocka rosmarinbladen från kvistarna och hacka fint, skär sedan vitlöken så tunt ni kan.
  3. Koka pastan i saltat vatten.
  4. Stek sidfläsket så det börjar få färg och tillsätt kantarellerna. Låt dem mjukan och tillsätt både rosmarin och vitlök.
  5. Efter några minuter, slå på grädden så den får koka tillsammans med de andra ingredienserna.
  6. Häll av pastan och blanda ner i såsen, servera sedan med riven parmesan på toppen.