Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarellpaj – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 91 st har redan röstat

Recept på en matig kantarellpaj som både doftar och smakar helt underbart. Ljuvliga smaker av fyllig prästost, grädde och kantareller. Servera pajen med en enkel och fräsch grönsallad, så att de goda smakerna kommer fram ordentligt.

Ingredienser

6 portioner
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl 2,5 msk vatten

Fylllning

  • 1 liter kantareller
  • 3 msk smör
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl persilja
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl prästost

Till servering

  • grönsallad eller tomatsallad

Så här gör du

  1. Blanda snabbt ihop pajdegen, låt den vila i kyl i 1 timme. Tryck ut degen i en form, nagga den med en gaffel och förgrädda pajskalet på 225° i ca 10 minuter.
  2. Ansa och rensa svampen, finhacka schalottenlöken. Hetta upp smöret i en panna. Stek svamp och lök i smöret tills de får vacker färg. Pudra över vetemjölet och tillsätt grädde och mjölk.
  3. Låt småkoka till en krämig stuvning.
  4. Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar. Häll stuvningen i pajskalet och strö över den rivna osten. Grädda pajen på 225° ca 20 minuter eller tills den fått vacker färg. Servera med grönsallad eller tomater.
2 kommentarer om "Kantarellpaj – enkelt recept"
  • Margareta Karonen
    Margareta Karonen

    45 timmar låter länge. Kanske letandet efter kantarellerna är inräknat ? 😉

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Margareta Karonen

      Hej,
      Oj, ja det var lång tid för en vanlig paj 🙂
      Det ska stå 45 minuter och vi har ändrat så det står rätt nu. Stort tack att du uppmärksammade oss på detta.
      Mvh Mitt kök-redaktionen