Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelparfait med lingon

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Frysta lingon med tjinuskisås, en rysk kolasås, är en klassiker. Här är såsen blandad med lingon.

Ingredienser

6 portioner

Kanelparfait

  • 2 äggulor
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde

Lingonkolasås

  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl brunt farinsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lingon

Så här gör du

  1. Kanelparfait: Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kanel pösigt. Vispa äggvitorna med strösockret till ett vitt skum. Vispa grädden.
  2. Blanda försiktigt ner gräddeni kanelsmeten. Vänd sist ner äggvitorna.
  3. Klä en form med platsfolie. Häll smeten i formen, täck över och frys minst 4 timmar.
  4. Ta ut parfaiten i god tid före servering. Servera med den varma såsen.
  5. Lingonkolasås: Smält strösocker och farinsocker sakta i en kastrull.
  6. Häll i grädde lite i taget och koka ihop tills sockret löst sig.
  7. Blanda i lingonen, koka någon minut. Färdig att servera.