Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelfudge

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

50 stycken
  • 8 dl socker
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 dl kakaopulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1 msk kanel

Så här gör du

  1. Blanda socker, mjölk, kakao, kanel och salt i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och rör om då och då.
  2. Låt koka till cirka 114 grader eller tills fudgen håller ett kulprov. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Rör kraftigt tills fudgen svalnat och tjocknat något. Häll upp i en form (25 × 30 centimeter) klädd med bakplåtspapper. Låt stelna och skär i bitar.
  3. Gör ett kulprov
  4. Droppa lite av smeten i ett glas med iskallt vatten. Vänta några sekunder och prova sedan om du kan forma smeten till en kula. Till knäck bör kulan vara ganska fast, så känns den för mjuk kokar du helt enkelt smeten lite längre. Till kola kan kulan vara lite mjukare.