Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelbullekladdkaka – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 363 st har redan röstat

Gillar du kanelbullar är den här kladdkakan ett måste. Den är krämig som en kladdkaka, ser ut som en kanelbulle och smakar som båda i en len kombo. Servera den gärna med lättvispad grädde. Mums!

Ingredienser

12 bitar
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl special
  • 200 g smör
  • 2 msk mortlade kardemummakärnor
  • 4 ägg
  • en nypa salt

Fyllning

  • 2 msk strösocker
  • 1-2 msk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ev. pärlsocker till garnering
  • 50 g smör

Så här gör du

  1. Smält smöret och låt det svalna en stund. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör om med en visp.
  3. Klä en ringform med bakplåtspapper (23 cm, om formen är större beräkna något kortare gräddningstid)
  4. Smält smöret till fyllningen och blanda det med kanel, socker och vaniljsocker.
  5. Häll smeten i formen och ringla sedan ut fyllningen som en spiral över kakan. Enklast är att börja från mitten och "snurra ut" fyllningen. Dra ut lite till med en kniv om du önskar. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  6. Ta ut kanelbullekladdkakan och servera den med lättvispad grädde.
6 kommentarer om "Kanelbullekladdkaka – enkelt recept"
  • Jonas Jakobsson
    Jonas Jakobsson

    Hjälpte brorsan att mortla 2 msk kardemummakänor var energikrävande. Hoppas farsan blir nöjd ikväll på farsdag.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Jonas Jakobsson

      Hej, hoppas pappa blev nöjd. Kardemumma är mödan värd! Vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen

  • Marie-Anne Johansson
    Marie-Anne Johansson

    Följde receptet helt å hållet men stämmer grader å gräddningstid? Resultatet blev som en enda smet utom kanten 🙁

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Marie-Anne Johansson

      Hej Marie-Anne,
      Antal grader och tid i ugnen ska stämma, men antal minuter kan såklart variera lite beroende på vad du har för ugn. Ett tips är att använda en sticka och känna efter innan du tar ut kakan för att svalna!

      Mvh,
      Beatrice, Mitt kök

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Mattias Dahlström

      Hej Mattias,
      Vänligen se mitt svar ovan!

      Mvh,
      Beatrice, Mitt kök