Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelbullebollar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ett recept jag hittade på Fridas Bakblogg. Detta är så gott att det bara måste provas. Jag är ingen större fan av chokladbollar, men detta recept – mumma

Ingredienser

20 stycken
  • 200 g Smör (rumsvarmt)
  • 2 dl florsocker
  • ½ dl vatten (kallt)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 8 dl havregryn
  • +pärlsocker och kanel till strössel

Så här gör du

  1. Börja med att vispa smör, florsocker, vatten, vaniljsocker, kanel och kardemumma fluffigt med elvisp
  2. Tillsätt 2 dl havregryn i taget och krossa detta med elvispen på hög hastighet. Vispa i havregryn tills du har den konstisens du önskar. Kom ihåg att smeten skall vara lite kladdig.
  3. Rulla smeten till 20-30 stk bollar (beroende på hur stora du vill ha dem)
  4. Häll upp pärlsocker som du blandar med lite kanel på ett fat och rulla bollarna i detta, för sen igen att rulla dem i handen (så sockret o kanel fäster sig lite bättre)
  5. Förvara bullarna i en burk i kylen och det bästa - dem går utmärkt att frysa.