Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelbullar – ljuvligt gott recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 720 st har redan röstat

Fira Kanelbullens dag 4 oktober med Mitt köks absolut bästa recept på saftiga kanelbullar. Det här är ett recept alla kommer älska. Här är redaktionens fem bästa tips för att lyckas.

Tips:

1) Använd vetemjöl special i stället för vanligt vetemjöl som främst är anpassat för bröd och bullar med extra gluten.

2) Tänk på att degen ska vara ganska lös inför första jäsningen och knåda den länge – ju längre desto saftigare bullar! Ett annat knep är att

3) klicka i rumstempererat smör istället för att smälta det. Då blir bullarna extra saftiga och porösa.

4) Låt bullarna jäsa ordentligt, ha inte bråttom.

5) grädda kanelbullarna med några isbitar på plåten för att få bra luftfuktighet.

Ont om tid? Testa våra snabba kanelbullar – recept här!

Ingredienser

50 stycken
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 15-16 dl vetemjöl
  • Fyllning:

  • 200 g smör
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk kanel
  • Pensling:

  • ägg, pärlsocker

Så här gör du

  1. Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
  2. Tillsätt smör i klickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.
  3. Gör fyllningen: Rör ihop smör, socker, farinsocker och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar.
  4. Kavla ut varje bit till en avlång platta, bred på fyllning. Rulla ihop, skär i bitar.
  5. Lägg bullarna i form eller på plåt med bakpapper. Låt jäsa i 1 timme. Tryck försiktigt på en bulle, degen ska åka ut igen, då är den färdigjäst.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 225 grader, 10 minuter.
13 kommentarer om "Kanelbullar – ljuvligt gott recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till cathaelaine

      Vad roligt att du tycker det! 🙂 /Stina, webbredaktör Mitt kök.

  • Birgitta Mohlin
    Birgitta Mohlin

    När jag skulle skriva ut receptet på bullarna så skrevs det ut flera sidor annat innan jag stoppade utskriften…

  • Belma Vrbanjac
    Belma Vrbanjac

    Mycket gott.. fast jag satt i sylt med blåbär och vanilj.. och blev mycket gott.. och de är så mjuka.. 🖒

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Belma Vrbanjac

      Vad kul att höra att bullarna blev lyckade Belma, och tack så mycket för tipset med sylten!

      Mvh,
      Beatrice
      Mitt kök

  • Emmanuelle Floquet
    Emmanuelle Floquet

    In my case it was a disaster, far too much flour in the recipe… I did it again with half to succeed!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Emmanuelle Floquet

      Hej Emmanuelle,
      Trist att höra att det inte blev så bra med mjölet! Jag har själv bakat upp dessa ett flertal gånger och då har mjölmängden fungerat bra, men beror såklart på hur packat mjölet är också. Ibland är det bättre att bara gå på känsla och ta i lite i taget tills man får önskad konsistens!

      Mvh,
      Beatrice
      Mitt kök

  • Anna Mirecka
    Anna Mirecka

    Jag gjorde de ikväll och de är jätte goda. Undrar om någon har gjort på samma deg fast med nånt vaniljkräm eller keso?
    MVH Anna

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Anna Mirecka

      Hej Anna,
      Roligt att du gillade kanelbullarna!
      Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Gunilla Sjöberg
    Gunilla Sjöberg

    👍🏼👌🏼Det är ett mycket bra recept, degen perfect och bullarna jättegoda, tack👋🏼

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Gunilla Sjöberg

      Hej Gunilla,
      Vad kul att höra att bullarna blev så goda!

      Mvh,
      Beatrice, Mitt kök