Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelbullar på Amerikanskt vis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

GLÖM att kanelbullar skall ta 3 timmar att göra. Dessa är gjorda på halva tiden och så otroligt mycket godare.
Detta är till och med så gott att du inom kort kommer sätta en ny deg 🙂

Ingredienser

14 portioner

DEG:

  • 115 g smält smör
  • 4,5 dl varm mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 7 g torrjäst
  • 11,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt

FYLLNING:

  • 1,75 dl smör (rumstempererad)
  • 1,75 dl farin socker
  • 2 msk kanel

GLASYR:

  • 1 dl philadelphia ost
  • 2 msk smält smör
  • 2 msk mjölk
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2,25 dl florsocker

Så här gör du

  1. Värm mjölk och smält smör. Detta skall hålla en temperatur på 37 grader.. Detta blandas ihop med strösocker. Rör runt med en visp.
  2. Strö över jästen och låt det stå ca 1 minut
  3. Häll i 9 dl mjöl. Blanda ihop med en slev, tills du har en kladdig deg. Täck degen, ställ varmt i 1 timma
  4. Strö över bakpulver, salt och 1,7 dl mjöl. Blanda ihop allt till en deg med en slev.
  5. Häll degen ut på ett mjölat bakbord, strö över lite mjöl och knåda lätt tills du har en fin deg.
  6. Kavla ut degen till en kvadrat ca 1 cm tjock.
  7. Bred ut över hela degen 1,7 dl rumstempererad smöret, strö sen över farinsockret och kanelen.Rulla ihop degen till en rulle(starta med att vika in långsidan och rulla på)
  8. Dela sen rullen i två, och sen varje halva i 7 lika stora delar
  9. Lägg bullarna i en tårtform 23cm – får plats till 7-8stk. Plasta in formen och låt jäsa i 30 minuter
  10. Blanda ihop Philadelphia. Smält smör, mjölk, vaniljextrakt – till en slät smet.
  11. Blanda sen in florsockret i smeten
  12. Grädda bullarna i 20 minuter på 180 grader
  13. När bullarna är klara och lite varma ringla då över glasyren. Serveras som dem är eller med en kula vaniljglass.