Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelbullar gjorda på surdeg

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Underbara kanelbullar med en super härlig smak av surdegen!

Ingredienser

6 portioner
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vit sirap
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 dl mjölk
  • 25 g färsk jäst
  • 3 msk surdegsgrund av vete
  • 100 g smält smör
  • 1 st uppvispat ägg till pensling
  • pärlsocker till garnering
  • 50 g rumstempererat smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel

Så här gör du

  1. Smält smör (100g) och tillsätt mjölken i en kastrull. Smula den färska jästen i en bunke.
  2. Häll över mjölken och smöret över jästen, rör om. Blanda i mjölet, sockret, sirap och kardemumman, rör om i ca 1 minut och häll sedan i surdegen.
  3. Blanda väl. Arbeta degen i ca 7 – 10 minuter. Kavla ut degen till en rektangel, bred på rumstempererat smör, strö på socker och kanel.
  4. Rulla ihop till en längd och skär i bitar, lägg på en plåt. Pensla på uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  5. Låt jäsa i ca 2 – 3 timmar. Sätt ugnen på 200 grader och grädda i 15 minuter.
  6. Provsmaka!
2 kommentarer om "Kanelbullar gjorda på surdeg"
  • Evelinas kök
    Evelina Borneling

    Surdegsbullar är det bästa,men jag bakar aldrig med jäst i utan enbart 100-150 gr surdeg.blir det ändå surdegssmak i ditt recept?

  • Jennifer Lindberg
    Jennifer Lindberg

    Ja, det går ju jättebra att ta bort jästen och lägga till mer surdeg i detta receptet också! Det blir lite surdegssmak på dessa bullar men inte super mycket, dom blir riktigt fluffiga och härliga!