Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanel- och fullkornsknäcke med ost och havremjölk

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Kanel- och fullkornsknäcke med ost och havremjölk
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ibland är en ostsmörgås och ett glas kall mjölk det godaste mellanmålet. Här har du detta i ny tappning. Baka gärna kanel- och fullkornsknäcket någon dag i förväg.

Ingredienser

8 portioner

Kanel- och fullkornsknäcke

  • 8 kakor
  • 2 ½ dl vatten, kallt
  • 25 g jäst
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 2-3 tsk malen kanel
  • 2 ½ dl grovt vetemjöl
  • 2 ½ dl kornmjöl
  • 2-2 1/2 dl grovt rågmjöl

Tillbehör

  • 8 dl havremjölk
  • 8 mager ost, 17% fetthalt
  • Bregott mellan
  • Valfri frukt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda vatten, jäst, honung och salt i en bunke eller degblandare.
  3. Tillsätt lite i taget av vetemjöl, kornmjölet och rågmjölet. Arbeta degen smidig.
  4. Låt degen vila 20-30 minuter.
  5. Dela upp degen i åtta lika stora bitar på ett lätt mjölat bakbord.
  6. Forma varje bit till en rund bulle. Kavla ut tunt.
  7. Lägg på plåtar med bakplåtspapper, pudra över kanel, nagga med en gaffel och grädda cirka mitt i ugnen 6-8 minuter.
  8. Flytta över bröden till galler och låt svalna.
  9. Servera knäckebrödet med Bregott och ost som pålägg. Ett glas havremjölk och en frukt därtill.
Du kanske även gillar