Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kålwok med kallrökt lax och dillmajonnäs

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Stekt vitkål är ett mycket gott tillbehör. Här till lax och dillmajonnmäs. Avokado och tomat med citron passar bra till.

Ingredienser

4 portion

Kålwok:

  • 500 g Vitkål, strimlad
  • 2 msk Kokosolja utan smak
  • 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 20 cm Purjolök, strimlad
  • Örtsalt
  • svartpeppar
  • 400 g Kallrökt lax i skivor

Dillmajonnäs:

  • 1 st Ägg
  • 1 tsk Vitvinsvinäger
  • 2,5 dl kallpressad rapsolja
  • 0,5 tsk sambal oelek, valfritt
  • 4 msk Dill, hackad
  • 1 msk Citronsaft
  • Örtsalt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Stek vitkålen och purjolöken mjuk i 1-2 msk kokosolja i en stek- eller wokpanna på medelvärme ca 10 min. Tillsätt de finhackade vitlöksklyftorna, sambal oelek, örtsalt och peppar. Stek vidare ca 5 min. Servera med kallrökt lax och dillmajonnäs.
  2. Dillmajonnäs: 1: Häll ägg, vitvinsvinäger, rapsolja, salt och peppar i en hög behållare som mixerstaven går ner i. Låt alla ingredienser ha samma temperatur innan mixning. Mixa genom att hålla mixerstaven mot botten och sakta röra den uppåt tills allt är krämigt. 2: Rör i dill, sambal oelek, saften av citron, salt och peppar. Låt stå kallt en stund innan servering.