Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalvstek med salami

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Täck ovansidan på kalvsteken med skivor av salami och stek i ugnen. Ta ut steken medan köttet fortfarande är lite rosa och servera med vitlöksstekta vita bönor och en sallad.

Ingredienser

4 portioner

Kalvstek

  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 1 kalvstek eller lammstek (cirka kg)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 10 skivor salami
  • salvia eller rosmarin
  • smör och olivolja till stekning

Tillbehör

  • 1 burk (400 g) vita kokta stora bönor
  • olivolja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • salvia eller rosmarin

Till garnering

  • 1 hel vitlök
  • olivolja till stekning
  • färska örter, salvia eller rosmarin

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 165 grader.
  2. Salta och peppra kalvsteken, gör små snitt med en vass kniv med jämna mellanrum.
  3. Skala och stick in vitlökarna i snitten.
  4. Lägg på salamiskivorna så att de täcker steken på ovansidan.
  5. Lägg på några kvistar salvia eller rosmarin. Bind upp steken med ett bindgarn så att allt sitter på plats.
  6. Stek steken runtom i smör och olivolja, tills den fått en fin färg.
  7. Lägg steken i en ugnsfast form och sätt in den i ugnen tills stektermometern visar 65 grader och köttet fortfarande är lite rosa. Ta ut köttet ur ugnen och vira in det i aluminiumfolie och låt det vila i cirka 15 minuter.
  8. Stek under tiden bönorna i olivolja, tillsätt den finhackade vitlöken och örterna mot slutet.
  9. Servering: Dela vitlöken på mitten och stek snittytan i olivolja tills den här fått lite färg. Garnera steken med vitlöken och örter. Servera gärna med en sallad.