Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalvschnitzel på enkelt vis!

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Hej alla matälskare!

Idag när jag var i affären sprang jag på ett paket schnitzel i köttdisken. Det var rea och köttet var kalv så jag slog till, kalv som i vanliga fall är så dyrt!

Då jag aldrig gjort schnitzel förut och inte riktgt visste vad man traditionellt har till gick jag på magkänsla och slängde ihop det jag tyckte kändes gott!

Ingredienser

3 portioner

Kalv

  • 3 stora bitar
  • salt
  • vitpeppar
  • smör

Sås

  • grädde
  • kalvfond
  • svartpeppar

Tillbehör

  • 6 potatisar
  • gröna ärtor

Så här gör du

  1. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Tvätta och skär sedan potatisarna i klyftor. Lägg klyftorna i en ungsvänlig form, ringla lite olivolja över och strö på lite flingsalt. Låt de vara i ca 20-25 minuter.
  2. Koka eller värm upp dina ärtor.
  3. Hetta upp din stekpanna tillsammans med rikligt mycket smör. Salta och peppra båda sidorna av köttet och lägg de i pannan när smöret blivit lite gyllenbrunt. Stek sedan köttet snabbt på båda sidorna, viktigt att göra detta då allt annat är klart för att köttet inte ska bli genomstekt och torrt eller kallt.
  4. Häll grädde i en kastrull, tillsätt kalvfond och peppra lite. Häll sist i stekspadet från köttpannan och rör runt. Red om så önskas.
  5. Servera allt och njut!