Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalvschnitzel med grillad sparris

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Mör kalvschnitzel med sommarens fräscha grönsaker.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g kalvinnanlår i 4 skivor

  • 1-2 msk torrt vitt vin (kan uteslutas)

  • citron

  • cirka 16 cocktailtomater på kvist

  • 16 gröna sparris

  • hyvlad parmesan
  • 
flingsalt, olivolja att pensla med
  • 
Pestokräm:

  • 1 dl färdigköpt pesto

  • 1-2 msk crème fraiche

  • några blad färsk basilika


Så här gör du

  1. Börja med krämen: Rör ut peston med crème fraiche. Lägg i en skål och ­dekorera med basilikablad.
  2. 
Ansa sparrisen och skär vid ­behov av den nedre träiga änden av ­sparrisstjälkarna. Pensla stjälkarna med olja och grilla dem knappt mjuka runtom. Strö över flingsalt. Dra dem åt sidan på gallret där värmen är lägre och håll dem varma medan köttet ­grillas.

  3. Banka ut köttet tunt mellan plastfilm. Salta och peppra skivorna. Grilla ­köttet snabbt på riktigt het grill. Skeda över några droppar vitt vin på varje skiva, när de är färdiggrillade.

  4. Lägg tomatkvistarna på grillen så de hinner bli heta (tar bara någon ­minut) medan köttet läggs upp med ­grillad sparris och toppas med hyvlad ­parmesan.

  5. Servera direkt med pestosåsen och de heta tomaterna.