Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kålrot-fänkål råraka med kräftröra

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

God enkel lunch eller middag, eller varför inte en förrätt till lördagsmiddagen med vännern?
Detta recept funkar då till 8 personer som förrätt!

Ingredienser

4 portion

Råraka

  • 5 

råa potatisar

  • 250 g kålrot, 250 g

  • 1 
Fänkålsstånd

  • Salt
  • smör till stekning

Kräftröra

  • 2 burk, varav 170 g, kräftstjärtar

  • 1 dl Hackad ruccolasallad
  • 1 rivet skal citronskal
  • 1 pressad vitlök
  • salt och svartpeppar
  • Servera med turkisk yoghurt

Så här gör du

  1. Blanda samman alla ingredienser till kräftröran, låt den stå och gotta te sig.
  2. Riv alla ingredienser till rårakorna. Salta lite lätt.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör, ordentligt med smör (valfritt). Skeda upp smeten, tryck ut lagom stora rårakor i pannan och stek dem någon minut på varje sida. Stek dem alla i smör!!!
  4. Servera de nystekta rårakorna med kräftröra och turkisk yoghurt!