Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalops i Crock-Pot

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Kalops är en riktig klassiker med nötkött, lök, kryddpeppar och lagerblad, som uppskattas av både stora och små. Godast blir det om du serverar med rödbetor och kokt potatis.

Här är ett klassiskt recept  som du enkelt gör i en crock-pot, då lagar maten sig själv.

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g grytbitar av nöttkött
  • 2 gula eller röda lökar
  • 3 morötter
  • 3 msk smör
  • 2 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • ljust redningsmjöl
  • salt och vitpeppar

Så här gör du

  1. Skala och klyfta löken och skiva morötterna.
  2. Krydda köttbitarna med salt och peppar och bryn väl i omgångar i smör i stekpanna.
  3. Lägg över i Crock-Pot.
  4. Tillsätt lök , kalvfond, vatten, mortlad kryddpeppar och lagerblad.
  5. Sätt apparaten på låg effekt i 6 timmar. Efter 4 timmar, ha i morötterna och låt gå tiden ut. Vispa ner lite redningsmjöl och låt koka ytterligare 20-30 minuter på låg effekt.
  6. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna din kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor.