Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kallskuret med smörfräst vitkål


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Vitkål är prisvärd mat och än så länge är den grön och färsk. Det finns också spetskål som är god. Charkuterierna är bara att lägga upp, och så lite oliver och en krämig sås till det.

Ingredienser

4 portioner

  • minst 1/4 vitkålshuvud, gärna färskt
  • 
rikligt med smör att steka i

  • 3 msk olivolja

  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 
salt och peppar

  • blandade charkuterier, till exempel parmaskinka, salami och coppa

  • 1 liten burk svarta oliver

  • 1 dl crème fraiche


Så här gör du

  1. Strimla vitkålen och fräs i smör. Häll över olivolja, balsamvinäger och salta och peppra lite.

  2. Lägg upp charkuterierna och servera med den smörfrästa vitkålen, lite oliver, en klick crème fraiche och svarta oliver.