Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kallskuret med kokta marinerade grönsaker

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kallskuret á la LCHF. Fräsch anrättning med lite lättkokta grönsaker lagda i vinägrett. Sedan är det bara att lägga upp de goda charkuterierna och de andra fina grönsakerna. Riven mozzarella smakar bra till.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 broccolistånd
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 600 g blandade charkuterier, bl. a parmaskinka, salami och coppa
  • salladsblad
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 knippe rädisor
  • 200 g mozzarella
  • lite extra olivolja
  • ett gäng basilikablad

Så här gör du

  1. Skär blomkålen och broccolin i buketter. Koka dem lätt och häll sedan av vattnet. Lägg dem i en skål och häll över olivolja, balsamvinäger och salt och peppar.
  2. Skär rödlöken i tunna båtar.
  3. Lägg upp charkuterier, salladsblad, cocktailtomater, rädisor, rödlöksbåtar och mozzarellan riven i bitar på en tallrik.
  4. Häll över lite mer olivolja och strö över basilikablad.