Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Källarfranskor på majs

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ett snabb bakat bröd som går utmärkt både till frukost, picknick eller varför inte till en het chili con carne?

Ingredienser

4 portioner
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • ½ msk honung
  • 1½ tsk salt
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 4 dl fullkorns majsmjöl
  • 8 dl vetemjöl special

Så här gör du

  1. Gör så här Rör ut jästen med vattnet, arbeta in övriga ingredienser och sist så mycket vetemjöl att det blir en lättarbetad deg. Knåda noga, gör du degen i maskin låt den gå på låg hastighet i 10 minuter. Täck med plast och jäs 30 minuter. Knåda degen på bakbordet. Rulla ut fem längder och dela dem i fem bitar vardera. Doppa ena snittytan i majsmjöl och ställ bullarna på plåt med bakpapper. Jäs 30 minuter. Värm ugnen till 225°. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.