Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Källarfranska

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Härligt luftiga källarfranskor till frukostbordet

Ingredienser

20 stycken
  • 50 gram jäst
  • 850 gram ekologiskt vetemjöl
  • ½ dl olivolja
  • 20 gram salt
  • 5 dl kallt vatten

Så här gör du

  1. Väg upp alla ingredienser och kör i degblandaren i 12-15 minuter till en smidig deg.
  2. Låt degen jäsa i övertäckt bunke i 2-3 timmar. Ta upp degen på mjölat bord och tryck ut den till en jämntjock rektangel.
  3. Dela upp degen i 20 lika stora bitar och vänd frallorna i vetemjöl och lägg sedan på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa i rumstemperatur 20-30 minuter.
  4. Baka av på 225 grader i 7-8 minuter.
Du kanske även gillar