Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kall krabblasagne

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Kall krabblasagne
LEIF JACOBSSON

Ingredienser

4 port
  • 12 lasagneplattor

Fyllning

  • 2 krabbkött, väl avrunnet
  • 200 g crabsticks, hackade
  • 1 dm gurka, fint tärnad
  • 3 tomater, delade, urkärnade och tärnade
  • 1 tsk färsk hackad mynta (alt citronmeliss)
  • 1 knippe salladslök, fint skivad
  • ½ dl majskorn
  • 1 chili, hackad
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk hackad koriander eller persilja
  • 1 msk pressad lime
  • 2 msk creme fraiche
  • ½ - 1 dl lättmajonnäs
  • salt

Till servering

  • olivolja + klippt gräslök

Så här gör du

  1. Koka lasagneplattornas precis mjuka. Spola dem i kallt vatten och låt rinna av på rena handdukar.
  2. Blanda alla ingredienser till fyllningen utom majonnäsen.
  3. Vänd ner majonnäsen utan för undan tills fyllningen precis håller ihop. Smaka av med salt och eventuellt mer chili och lime.
  4. Varva lasagneplattor och fyllning till tre (fyra plattor i varje) högar. Tryck till dem, så de håller ihop lite grann.
  5. Skär lasagnehögarna i portionsbitar och servera med lite olivolja och klippt gräslök.
Du kanske även gillar