Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalkonsandwichar med mango chutney-majonnäs

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

De här små sandwicharna med rökt kalkon, mango chutney-majonnäs och blåmögelost är galet goda och bra att bjuda på så här års. Räkna med två stycken per person.

Ingredienser

4 portioner
  • 16 ljust osötat rågbröd
  • 8 rökt kalkon
  • 250 g blåmögelost, t ex Saint Agur
  • Några persiljekvistar

Mango chutney-majonnäs

  • 2 st äggulor
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 ,5 dl raps- eller solrosolja.
  • 2 msk mango chutney
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Kantskär rågbrödet till prydliga rektanglar.
  2. Bred mangochutney-majonnäs på skivorna och lägg ihop dem två och två med en bit ost, en skiva kalkon och lite persilja emellan.
  3. Vispa äggulorna med vinägern.
  4. Häll oljan droppvis under konstant vispning så att äggulan binder fettet.
  5. Smaka av med salt och peppar och blanda med mango chutney.