Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalkonfalukorv med grekiska smaker & vitlökssås

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Kalkonfalukorv med grekiska smaker & vitlökssås
Evelina Borneling

En perfekt maträtt för hela familjen som kan serveras med pasta, potatismos, gott bröd eller stor sallad!

Eller varför inte tortillabröd till och vik ihop och kör en falukorvs tacos?

Ingredienser

4 portion

Ugnsgratinerad falukorv

  • 500 g Kalkonfalukorv
  • 150 g Grekisk god fetaost
  • 1,5 dl Kärnfria oliver
  • 10 Delade plommontomater
  • 0,5 dl Strimlad purjolök eller 0,5 strimlad rödlök
  • 1 en god olivolja.
  • 3 msk Hackad färsk oregano och timjan
  • 
nymald svartpeppar från kvarnen

Vitlökssås

  • 2 dl matyoghurt (eller grekisk/turkisk yoghurt)
  • 2 msk Majonäs (hemgjord godast)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk vit balsamicovinäger
  • Salt och svartpeppar

Servera med

  • En stor sallad
  • Pasta eller potatismos

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kalkonfalukorven i en ugnsform. Skär snitt längs med hela. Tryck ner hackade oliver( spara några oliver) fetaost ( spara 50 gram)lök, tomater och örter i hela och strö på toppen. Smaksätt lite med svartpeppar! Gratinera i mitten av ugnen cirka 25-30 minuter eller tills den fått fin färg! Innan servering, smula över mer fetaost, oliver och lite örter.
  2. Blanda samman alla ingredienser till såsen. Koka potatis till potatismos, eller gör sallad eller pasta. Servera med det du och familjen gillar!
Du kanske även gillar