Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalkonbröst med plommon & rosmarin

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Vi mår bra av att byta ut en del av det röda köttet mot fisk och fågel. Kalkon gör sig extra bra med hemkokt plommonchutney. Denna rätt passar dig som upptäckt Dash-dieten!

Ingredienser

4 PORTIONER

Plommonchutney à la Dash

  • 4 plommon
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk citronsaft eller äppelcidervinäger
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta

Ugnsbakade jordärtskockor

  • 12 jordärtskockor
  • 2 msk rapsolja
  • salt

Strimlad kalkon

  • 500 g filéer av kalkonbröst
  • salt
  • malen vitpeppar

Till garnering

  • kvistar av rosmarin
  • lättstekt skivad lök

Tillbehör

  • 6 dl kokt röd quinoa

Så här gör du

  1. Plommonchutney: Kärna ur plommonen och skär dem i bitar.
  2. Lägg bitarna i en kastrull och häll på honung samt citronsaft eller vinäger.
  3. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Lägg ner i kastrullen.
  4. Koka upp och låt sjuda några minuter.
  5. Låt chutneyn svalna.
  6. Ugnsbakade jordärtskockor: Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Skölj av jordärtskockorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Ringla över oljan och tillaga jordärtskockorna mitt i ugnen i cirka 20 minuter – tills de är mjuka.
  9. Strö över salt.
  10. Strimlad kalkon: Skär kalkonfiléerna i strimlor och stek dem. Salta och peppra.
  11. Garnera med kvistar av färsk rosmarin och lättstekt, skivad lök.
  12. Servering: Lägg jordärtskockorna ovanpå quinoan. Servera kalkonen till jordärtskockorna, quinoan och plommonchutneyn.