Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalasgod chokladtårta med hallonfyllning och mascarponetopp!

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Enkel god tårta för stora som små!
Låt barnen dekorera, låt fantasin flöda och låt de använda sitt favoritgodis!
Gillar du inte hallon, mixa smultron eller blåbär… Ta de bär du eller gästerna kommer gilla!

Tips!
Bottnen går utmärkt att frysa och ta fram vid lämplig tidpunkt och dekorera och fylla!

Ingredienser

10 portion

Chokladbotten

  • 1 Se mitt recept på apelsinchokladtårta,endast bottnen!

Fyllning

  • 200-250 g Kesella naturell eller vaniljkesella
  • 1,5 dl Färska hallon
  • 1-2 msk Socker

Grädde och mascarponefluffet!

  • 3 dl Vispgrädde
  • 50 g Mascarponeost
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 3 msk hallonpuré, mixade bär
  • Ev några droppar röd hushållsfärg
  • Färska jordgubbar på topp
  • Valfritt färgglatt godis

Så här gör du

  1. Gör en apelsinchokladbotten, se mitt recept.
  2. Blanda samman kesella med lätt mosade hallon och socker.
  3. Vispa grädden fluffigt, rör eller vispa ner mascarponeost och vaniljsocker. Till sist vänder du i hallonpuren och hushållsfärg.
  4. Dela chokladbotten i två delar, eller tre. Bred på hallonfyllningen och sätt på en del. Bred toppen och sidorna av kakan med grädd och mascarponefluffet. Toppa tårtan med bär och massor av godis!