Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kärleksmumsockerkaka – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

En kaka att njuta till kaffet eller ett glas kall mjölk. Kärleksmums är en klassiker som uppskattas av alla och denna kärleksmumssockerkaka blir snabbt en favorit.

Läs också: 7 härliga anledningar att äta choklad

Ingredienser

10 BITAR
  • 125 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Glasyr

  • 65 g smör
  • 4 msk kallt kaffe
  • 3 1 ⁄2 dl florsocker
  • 1 ⁄2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker

Till garnering

  • 2 –3 msk riven kokos

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 1⁄2 liter.
  2. Smält smör och choklad på medelvärme.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt.
  4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i äggsmeten. Vispa i smör och choklad.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig.
  6. Ta ut kakan och låt den vila i formen i 5 minuter. Vänd upp kakan på ett fat.
  7. Glasyr: Smält smöret i en kastrull och rör i kaffet. Låt blandningen svalna och rör sedan i florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa till en jämn och fin glasyr. Låt den stelna lite och bred den sedan över kakan och strö över kokos.
  8. Sätt in kakan en liten stund i kylen, tills glasyren stelnat. Skär upp kakan i skivor.