Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Julig Carbonara

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En variant på Carbonara med kallrökt lax, saffran och purjolök! Perfekt när man tröttnat på julmaten men ändå inte riktigt kan släppa julkänslan!

Ingredienser

2 portion
  • spagetti till 2 pers
  • 100 g kallrökt lax
  • 5 cm purjolök
  • 1/2 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesan
  • 0,5 g saffran
  • 2 st Äggulor
  • 1 knippe färsk dill

Så här gör du

  1. Sätt på pastavatten med rikligt med salt och lägg i pastan när det kokat upp
  2. Strimla purjolök och finhacka lök och svetta i en panna med smör på låg värme
  3. Blanda ägg, grädde, parmesan och saffran i en skål. Vispa runt så allt blandas
  4. Strimla kallrökt lax
  5. Häll av pastan och spara lite pastavatten. Lägg i pastan i pannan med löken och blanda runt. Häll därefter på äggsmeten och rör runt över svag värme tills såsen gott ihop. Späd med pastavatten om det blir för klibbigt.
  6. Lägg i laxen och toppa med finhackad dill