Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordnötspaj (mjölkfri)

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En liten nätt kaloribomb med både jordnötssmör och choklad. Lägger sig som ett smäck i magen men ack så gott. Är godast dag två – om man kan hålla sig så länge.

Ingredienser

1 paj
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2½ dl jordnötssmör
  • 50 g riven mjölkfri choklad

Så här gör du

  1. Börja med att vispa äggen i ca 10 minuter.
  2. Tillsätt sockret och vispa ytterligare någon minut. Blanda ned jordnötssmör och riven choklad och blanda mycket väl.
  3. Häll i en pajform med avtagbar botten. Jag brukar klä min form med bakplåtspapper för att slippa smöra formen och det rekommenderar jag att man gör till den här kakan.
  4. Gräddas i 175 grader i ca 20 minuter.