Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordnötsbitar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Sega och krispiga godisbitar gjorda på dinkelpuffar med ett täcke av gräddig chokladglasyr. Toppa med grovhackade jordnötter.

Ingredienser

20 bitar
  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl kokossocker
  • 1 burk jordnötssmör (340 g)
  • 2 dl jordnötter
  • 8 dl dinkelpuffar eller puffat bovete

Chokladglasyr

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad, hackad

Topping

  • ½ dl jordnötter, grovhackade

Så här gör du

  1. Lägg två bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form, cirka 22×22 centimeter, så att de täcker hela botten.
  2. Häll honung, kokossocker och jordnötssmör i en kastrull och smält ihop allt, rör om under tiden. Ta av från värmen.
  3. Vänd hastigt i jordnötterna och dinkelpuffarna. Lägg blandningen i formen och tryck till blandningen med baksidan av en sked eller en slickepott. Sätt in formen i kylen.
  4. Koka upp grädden, lägg chokladen i en skål och häll den varma grädden över chokladen. Rör tills all choklad smält, låt svalna något i rumstemperatur.
  5. Häll glasyren över kakan, strö över jordnötterna. Ställ in formen i kylen tills glasyren stelnat, cirka 1 timme.
  6. Skär upp kakan i bitar med en vass kniv.