Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbstårta med marängbotten

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Nu när sommaren har kommit hit så passar en jordgubbstårta ganska bra till kaffepausen ute i trädgården.

Ingredienser

4 portion
  • 5 st Äggvitor
  • 3 dl Socker
  • 1.5 dl mandel

Fyllning

  • 6 dl Grädde
  • 25 g mörk blockchoklad
  • 3 dl jordgubbar

Topping

  • 3 dl Grädde
  • 2 dl jordgubbar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa äggvitan tills du får ett fast vitt skum. Tillsätt sedan sockret.
  3. Hacka mandeln och tillsätt i äggskummet.
  4. Rita upp 3 cirklar på bakplåtspapper cirka 22cm i diametern. Häll sedan upp marängsmeten på 3 olika bakplåtspapper, fyll upp hela cirkeln. Grädda i ugnen i nedre halvan i cirka 15-20 min. Grädda en botten i taget.
  5. Smällt blockchokladen ovanför ett vattenbad.
  6. Vispa grädden i 2 olika bunkar, 3dl i vardera.
  7. Skölja gordgubbarna och mosa dem med en gaffel tills du får en mjuk och fin konsistens.
  8. Häll i blockchokladen i en av bunkarna med grädden, och jordgubbarna i den andra.
  9. Bred ut den ena gräddblandningen på den första botten och den och den andra på den andra.
  10. Vispa 3 dl grädde till toppingen och bred över tårtan, toppa sedan med jordgubbar. Ha gärna på lite smält blockchoklad om det blev över.