Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbstårta med maräng – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 180 st har redan röstat

Finns det något somrigare än jordgubbstårta med fluffig grädde? Denna goda jordgubbstårta utstrålar sommar och smakar fantastiskt gott. En riktig drömtårta! Den är enkel att göra och räcker till många. Perfekt till midsommar, kalaset eller buffén. Tips: Jordgubbstårtan blir bara godare av att få tillbringa en natt i kylskåpet, då blir den extra saftig och marängen härligt seg.

Läs också: Klassiskt recept på jordgubbstårta!

Ingredienser

1 stor tårta
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 8 äggulor
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
  • 6 askar jordgubbar
  • 1,5 strösocker
  • 1 citron, saften av
  • 1 l vispgrädde

Marängtopp

  • 8 äggvitor
  • 4 dl strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 nypa salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör och strösocker vitt och tillsätt äggulorna, en i taget. Rör i vetemjöl blandat med bakpulver. Tillsätt mjölken och vänd hastigt till en jämn smet
  2. Bred ut smeten på 2 plåtar med bakplåtspapper, cirka 25x35 cm.

  3. Gör marängtoppen: Vispa äggvitorna fluffiga, tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en blank, styv maräng. Tillsätt citronsaft och en nypa salt. Vispa ytterligare en liten stund.

  4. Bred marängen toppigt på sockerkaksbotten. Grädda i cirka 30 minuter tills bottnarna får fin färg. Låt kallna.

  5. Skiva jordgubbarna och lägg dem i en skål. Strö över strösockret och pressa över citron. Låt stå och marinera i minst 1 timme.

  6. Vispa grädden fluffig.

  7. Lägg en tårtbotten på ett stort fat. Toppa med marinerade jordgubbar och grädde.

  8. Lägg på nästa tårtbotten och lägg på mer grädde och marinerade jordgubbar. Dekorera med halverade jordgubbar.
Du kanske även gillar