Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbstårta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Bottnarna kan bakas dagen innan och läggas ihop ett par timmar innan servering.

Ingredienser

8-10 bitar
  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • hackad choklad
  • jordgubbar

Så här gör du

  1. Rör smör och socker smidigt med en visp. Tillsätt äggulorna en i taget under vispning.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten växelvis med mjölken.
  3. Smörj två formar med löstagbar botten, 24 cm i diameter och bred ut smeten i dem med undersidan av en sked.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vaniljsocker under vispning och vispa till en maräng.
  5. Bred marängen över smeten och grädda i 175 grader, 20 minuter. Låt kallna.
  6. Vispa grädden och rensa och hacka hälften av jordgubbarna. Lägg ihop tårtan med grädde, choklad och jordgubbar mellan.
  7. Toppa eventuellt med grädde och lägg på delade jordgubbar.