Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbspaj

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

En riktig sommarpaj med solvarma jordgubbar och nektariner som gör sig bra tillsammans med vaniljsås, eller med fluffig grädde. Den här jordgubbspajen är farligt god och blir snabbt en ny favorit hemma! Perfekt till sommarfikat, festen eller kalaset.

Testa också: Underbart gott recept på Key Lime pie! 

Ingredienser

6 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • Fyllning:

  • 4 nektariner
  • 1/2 jordgubbar
  • 2 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • mandelspån

Så här gör du

  1. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker och finfördela smöret häri. Arbeta snabbt ihop till en deg och tryck ut cirka 3/4 i en pajform.
  2. Spara resten till galler. Nagga pajen och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 225 grader, 10 minuter.
  3. Dela nektarinerna i klyftor och dela jordgubbarna. Blanda med socker och potatismjöl och lägg i det förgräddade pajskalet.
  4. Kavla ut resten av degen och sporra remsor. Lägg som galler över frukten och strö på mandelspån.
  5. Grädda i ugn, 200 grader, cirka 20 minuter. Servera med grädde eller vaniljsås.
Du kanske även gillar