Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbsmazarin med rabarber

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Glutenfri! Lättvispad grädde passar fint till den här läckra mazarinen. Vaniljglass och jordgubbsglass är också gott till. Ljuvligt gott att bjuda på en härlig sommardag!

Ingredienser

8 portioner
  • smör till formen
  • ströbröd, glutenfritt
  • 300 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 ägg
  • 1 rabarberstjälk
  • 200 g jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 msk pärlsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 ½ liter eller en springform, 22–23 centimeter i diameter.
  3. Riv mandelmassan fint och lägg den i en skål. Vispa med elvisp och tillsätt smör, vaniljsocker, socker, majsstärkelse och ägg. Häll upp smeten i formen.
  4. Skär rabarbern och jordgubbarna i bitar. Vänd bitarna i en blandning av socker och majsstärkelse. Fördela bitarna över kakan. Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter.